صفر تا صد رشته معماری داخلی

%name صفر تا صد رشته معماری داخلی

همه چیز در مورد رشته معماری داخلی

رشته معماری داخلی

رشته معماری داخلی یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین رشته های دانشگاهی میباشد. علاقه مندان به این رشته میتوانند از راه هنرستان و شرکت در کنکور فنی و پیشه ای و یا از راه کنکور سراسری ریاضی در رشته معماری داخلی ادامه تحصیل دهند.

معرفی رشته معماری داخلی:

یکی از پرطرفدار ترین و جذاب ترین رشته های دانشگاهی رشته معماری داخلی می باشد.

معماری مادر همه هنرهاست که تعاریف مختلفی از آن ارائه شده میباشد. رشته معماری یکی از رشته های مهم دانشگاهی میباشد که امروزه در دانشکده های فنی یا هنری دنیا تعلم می شود این رشته دارای دو جنبه هنری و فنی میباشد. چون در درسهای ارائه شده دروسی میباشد مثل: طرح‌ریزی، زیباشناسی وغیره که جنبه هنری رشته و دروسی مثل: سازه های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح و … به جنبه فنی این رشته مربوط می شود. مسلط آسوده التحصیلان به هر دو جنبه می‌تواند بازدهی بیشتری در بازار کار برای آنان به دنبال داشته باشد.

رشته معماری داخلی به بهینه سازی فضاهای داخلی ساختمان ها به قصد انجام پرکاری های روزانه (زندگی – کار ) می پردازد .معماری داخلی ” آفرینش فضا ” میباشد. این رشته از سویی همانند معماری با ساختمان و اجزای آن سروکار دارد و از سویی دیگر همانند طرح‌ریزی داخلی بر فضاهای داخلی تاکید می کند.

با بخش علمی بیتوته همراه باشید تا شما را با رشته معماری داخلی، امکان ادامه تحصیل در آن و وضعیت بازار کار این رشته آشنا کنیم.

رشته معماری داخلی برای چه کسانی مناسب میباشد؟

%name صفر تا صد رشته معماری داخلی

رشته معماری داخلی برای افراد خلاق، خوش ذوق و ایده پرداز مناسب میباشد

رشته معماری داخلی برای افرادی مناسب میباشد که قدرت خلاقیت بالا، ذوق هنری و تخیل زورمند برای ایده‌پردازی داشته و علاقه‌مند به مبلمان و تزئینات فضاهای داخلی ساختمان باشند چراکه اصل اساسی گفت‌وگوها مطرح شده در این رشته تحصیلی، پیرامون این موضوعات قرار می‌گیرد.

همچنین افرادی که به جزئیات توجه می‌کنند و در حل مسائل به صورت خلاقانه تبحر دارند، می‌توانند در این رشته تحصیلی پیروز‌تر آشکار شوند. در کنار همه این موارد، نباید ايفاي نقش دانش فنی را نیز از یاد برد. به طور کلی داشتن خلاقیت و ذوق هنری در کنار دوستی با روش‌های فنی و اجرایی، به توفیق هر چه بیشتر معماران داخلی کمک کند.

لیستی  از توانایی های لازم برای رشته معماری داخلی

– خلاقیت و تخیل

– توجه به جزئیات

– مهارت حل مسائل به صورت خلاقانه و سازمان یافته

– مهارت های گفت‌وگو و مدیریتی

– ارتباطات خوب و مهارت های کار گروهی

– توانایی مدیریت زمانه و انجام کار تا یک زمان مشخص و توانایی کار با یه بودجه مشخص و محدود

– مهارت های IT پیشرفته

– مهارت های طرح‌ریزی ، به خصوص طرح‌ریزی چشم انداز و داشتن آگاهی نسبت به محیط و فضا

– نگارش و دستور زبان

– توانایی های محاسباتی

اختلاف رشته معماری داخلی و مهندسی معماری:

رشته معماری داخلی را نباید با رشته مهندسی معماری اشتباه گرفت. رشته معماری داخلی در عین تشابه در برخی ابعاد، دارای اختلاف‌هایی با رشته مهندسی معماری میباشد. معماری داخلی صرفا به طرح‌ریزی و ساخت فضاهای داخل ساختمان می‌پردازد درحالیکه مهندسی معماری به صورت کلی به این موضوع نگاه می‌کند و با کلیات ساختمان چه از بیرون و چه از داخل در ارتباط میباشد.

بیشتر بخوانید:  نکته هایی مهم برای انتخاب رشته دانشگاه

همچنین باید توجه داشت که مهندس معمار روند کلی ساختمان از جمله کاربری ساختمان، برنامه فیزیکی، لکه‌گذاری فضایی، سیرکولاسیون، پی‌ریزی، سقف‌ها، بازشوها و شکل کلی ساختمان را طرح‌ریزی می‌کند ولی معمار داخلی به جنبه‌های زیبایی شناختی، کاربردی بودن، طرح‌ریزی مبلمان و طرح‌ریزی فضاهای داخلی بر اساس نیازها و شرایط محیطی می پردازد.

همه چیز درباره رشته تحصیلی معماری داخلی و ادامه تحصیل در دانشگاه:

%name صفر تا صد رشته معماری داخلی

رشته ی معماری داخلی یکی از رشته های هنرستان و زیر سریال گروه هنر در شاخه فنی و پیشه ای میباشد

رشته ی معماری داخلی یکی از رشته های هنرستان و زیر سریال گروه هنر در شاخه فنی و پیشه ای میباشد این رشته برای اولین بار در سال تحصیلی 96-95 داخل سیستم تعلیماتی شد و اولین آسوده التحصیلان این رشته در خرداد سال 98 دیپلم گرفتند. گروه هنر در شاخه فنی و پیشه ای حاوی 12 رشته به نام گرافیک، فتوگرافیک، نقشه کشی معماری، معماری داخلی، طرح‌ریزی و دوخت، سینما، نمایش، نقاشی، موسیقی، صنایع دستی، انیمیشن و تولید برنامه های تلویزیونی میباشد. دانش آموزانی که به زمینه های هنر علاقه مند هستند می توانند در یکی از این 12 رشته در هنرستان  تحصیل کنند.

مسیر علاقه مندان به تحصیل در رشته معماری داخلی

دانش آموزان پایه نهمی که به این رشته علاقه مند هستند برای تحصیل و پیشه ای شدن در این رشته دو مسیر دارند:

مسیر یک : اگر شما رشته معماری داخلی را در هنرستان انتخاب کنید در این حالت شما سه سال در این رشته تا دیپلم تحصیل می کنید سپس برای ورود به دانشگاه، هم می توانید در آزمون فنی و پیشه ای و هم می توانید در کنکور سراسری ریاضی شرکت کنید.

مسیر دو: اگر شما یکی از رشته های نظری را در دبیرستان انتخاب کنید و علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته ی معماری داخلی باشید دیگر در آزمون فنی و پیشه ای نمی توانید شرکت کنید و تنها باید از راه کنکور سراسری ریاضی برای ورود به این رشته اقدام کنید.

نکته ی مهم اینجاست که رشته ی نقشه کشی معماری و معماری داخلی در کنکور سراسری، زیر سریال ی گروه ریاضی و فیزیک میباشد یعنی یک دانش آموز هنرستانی اگر به یکی از این دو رشته علاقه مند باشد و بخواهد از راه کنکور سراسری داخل این رشته شود باید در کنکور رشته ریاضی شرکت کند و نه کنکور هنر.

عناوین درسی رشته معماری داخلی در زمان سه ساله هنرستان:

در سه سال تحصیل در رشته معماری داخلی در هنرستان شما با اصول اولیه معماری و رشته دکوراسیون داخلی، مدل‌های ابتکار و تدبر این حوزه آشنا می‎شوید و عناصر بصری را یاد می‌گیرید. با زمان رشته آشنا می‎شوید و حتی گاهی کارآموزی می‌کنید.

ادامه تحصیل در رشته معماری داخلی در مقطع کارشناسی

%name صفر تا صد رشته معماری داخلی

رشته معماری داخلی در مقطع کارشناسی

دانشجویانی که از زیرشاخه فنی و پیشه‌ای و همچنین کار و دانش داخل دانشگاه می‌شوند اغلب در مقطع هنرستان با دروس اولیه معماری داخلی دوستی نسبی دارند و ورود به دانشگاه و رشته معماری داخلی برای آنها تازگی آنچنانی نخواهد داشت ولی برای دانشجویانی که از رشته ریاضی و فیزیک داخل رشته معماری داخلی شوند، گفت‌وگوها دارای تازگی و جنبه‌های تازه‌ای خواهد بود.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با خواص آب اکسیژنه و کاربردهای آن

در طول چهار سال تحصیل در رشته طرح‌ریزی یا معماری داخلی یا interior design، شما در مقطع کارشناسی باید ۱۱۴ واحد درس خصوصی، ۲۱ واحد درس عمومی و ۱۴ واحد درس اصلی را بگذرانید و در نهایت پایان‌نامه ارائه کنید. در دفترچه انتخاب رشته، شما این رشته را با نام “کارشناسی پیشه‌ای معماری-طرح‌ریزی محیط داخلی” پیدا خواهید کرد. زیر بیست دانشگاه در کشور این رشته را ارائه می‌کنند که بسیاری از آن‌ها مراکز علمی- کاربردی و موسسات آموزش عالی هستند.

رشته معماری داخلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا:

رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد حاوی گرایش های متعددی میباشد که دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی می‌توانند با مطالعه منابع کارشناسی ارشد بهترین منزلت آزمون ارشد را کسب کرده و در یکی از گرایشهای معماری اسلامی، مهندسی معماری، معماری منظر، انرژی ‏و معماری، معماری داخلی، مطالعات معماری ایران، فن‌آوری معماری، بازسازی پس از حادثه، مدیریت پروژه و ساخت و فناوری ‏معماری ادامه تحصیل دهند.

آسوده‌التحصیلان این رشته می‌توانند به عنوان طرح‌ریز داخلی، طرح‌ریزی صنعتی، طرح‌ریز صحنه و مهندس معمار مشغول به کار شوند ‏و یا در ساختمانسازی به طرح‌ریزی فنی ساختمان‌های مختلف بپردازند.

همچنین برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در هر کدام از گرایش ها باید با زمینه‌سازی کامل و خواندن منابع کنکور دکتری در کنکور شرکت کنند و با زمینه‌سازی کامل در جلسه مصاحبه دکتری نیز پیروز شوند.

نرم افزار های مورد نیاز در رشته معماری داخلی

چون اساس این رشته بر مهارت و کاربرد میباشد استفاده از نرم افزار یکی از ابزارهای مهم افراد پیشه ای در این حوزه هستند پس اگر می خواهید در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشید باید علاوه بر دانش، مهارت و تخصص در این رشته بر نرم افزارهای کاربردی هم مسلط باشید. مسلط بر نرم افزارهایی مثل Adobe Indesign، Photoshop، SketchUp، Cinema 4D، VectorWorks و AutoCad قطعا شما را در این رشته و شغل نسبت به بقیه برجسته خواهد کرد.

یک طرح‌ریز و معمار داخلی چه کارهایی انجام میدهد:

%name صفر تا صد رشته معماری داخلی

شرح وظایف طرح‌ریز و معمار داخلی

– جدال و گفتگو با مشتریان، همکاران، پیمانکاران و پیمانکاران فرعی در مورد نیازها و الزامات پروژه (که به اصطلاح بهش تفهیم نامه می گن)

– انتخاب بهترین روش ها و مواد برای انجام الزامات فضایی که در تفهیم نامه آمده میباشد

– زمانه بندی دقیق برای پایان مراحل خاصی از پروژه

– معین‌کردن هزینه پروژه

– تحقیق در مورد پروژه و طرح‌ریزی نمونه های اولیه با توجه به نظر و خواست مشتری

– استفاده از نرم افزارهای صنعتی برای ایجاد طرح های کاری و مدل ها

– تهیه مواد موردنیاز برای اتصالات، مبلمان و دکوراسیون را از فروشنده ها

– همکاری نزدیک با نقشه بردارها  برای جدال و موافقت در مورد هزینه ها و زمانه بندی

– همکاری نزدیک با معماران، متخصصان، طراحان دیگه و پیمانکاران برای حل مشکلات

– همکاری با تیم ساخت برای اعتماد از اینکه طرح‌ریزی به همون شکل برنامه ریزی شده پیش میرود.

– نظارت از ابتدا تا انتهای پروژه برای اعتماد از  اینکه همه چیز طبق برنامه ریزی مالی و زمانی تفهیم نامه پیش میرود.

بازارکار رشته تحصیلی معماری داخلی:

برای آسوده التحصیلان معماری داخلی می‌توان بازار کار را در بازه‌ای به وسعت اشتغال در یک دفتر فنی و مهندسی تا تاسیس شرکت‌های طرح‌ریزی داخلی تشریح کرد. همچنین، دانش‌آموختگان این رشته می توانند در آزمون های استخدامی سازمان‌های مختلف شرکت کنند و در کنار آن، پروانه اشتغال به کار مهندسی را نیز کسب کنند. ولی تجربه نشان داده میباشد که اکثر آسوده التحصیلان این رشته در بازار کار خارج از چارچوب اداری مشغول به پرکاری هستند.

بیشتر بخوانید:  انواع ویلچر و کاربرد و تصاویر

جایگاه شغلی دیگری که می‌توان برای یک معمار متصور شد، طرح‌ریزی داخلی فضاها و همچنین طرح‌ریزی نمای پروژه‌های مختلف میباشد که هر کدام بسته به نوع طرح و نیاز کارفرما دارای حق الزحمه‌های متفاوتی خواهد بود. امروزه بسیاری از کارفرمایان به دنبال ساختمان‌هایی با کیفیت و در عین حال جذاب می باشند. این دقیقا همان چیزی میباشد که یک معمار داخلی می تواند در برخورد با یک موضوع و مسئله طرح‌ریزی انجام دهد.

حوزه طرح‌ریزی داخلی دکوراسیون زیاد وسیع میباشد که با مهارت داشتن در طرح‌ریزی فضاهای کاری دکوراسیون داخلی تجاری، دکوراسیون خدماتی، دکوراسیون داخلی رستوران، دکوراسیون داخلی اداری، دکوراسیون فرهنگی هنری، دکوراسیون منزل، دکوراسیون آشپزخانه و …. می توانید سهم گسترده ای از بازار کار  را در دستان خود داشته باشید.

یکی دیگر از مجال‌های شغلی برای رشته معماری داخلی در ایران رونق کسب و کارهای آنلاین میباشد. با رشد و پیشرفت فن‌آوری و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در بین مردم مجال کسب و کارهای اینترنتی برای همه مشاغل آماده شده میباشد که رشته طرح‌ریزی دکوراسیون داخلی نیز از این موضوع مستثنی نیست.

ارائه خدمت‌ها مشاوره‌ای آنلاین، طرح‌ریزی و فروش طرح‌های آماده ، ارتباط آنلاین و زنده با مشتریان و کسب اطلاعات بدون نیاز به حضور در مکان، و بسیاری از این دست کارها سبب می‌شود تا شغلی ایده آل از هر نظر برای شما آماده شده باشد.

میزان در امد‌ طراحان داخلی

%name صفر تا صد رشته معماری داخلی

میزان درآمد شما به عنوان یک معمار داخلی به تخصص، مهارت و تجربه شما بستگی دارد

ذکر این نکته حائز اهمیت میباشد که یک معمار داخلی پیروز، لزوما تحصیلات دانشگاهی بالایی ندارد چراکه بازار کار رشته‌های مرتبط با معماری از جمله معماری داخلی، پیش از آن که نیاز به تحصیلات و مدرک دانشگاهی داشته باشند، به سعی‌های فردی دانشجو و آموخته‌های حاصل از تمرین و ممارست او نیاز دارند.

به طور کلی میزان درآمد شما به عنوان یک معمار داخلی به تخصص، مهارت و تجربه شما بستگی دارد. پس مهارت و تخصص خود را افزایش دهید و بازار را به سوی خود جذب کنید.

میزان درآمد شما به توفیق پروژه‌های اولیه و خشنودی مشتریانتان بستگی شدیدی دارد.

هر چه در سال‌های اولیه کیفیت و هنر خود را بهتر و بیشتر به نمایش بگذارید نتایج مالی و شغلی آن را در سال‌های بعد لمس خواهید کرد.

توجه داشته باشید هنگامی که رقابت سختی پیش روی شما هست شما نیز باید سخت تر سعی کنید و زمانه صرف کنید کارهای باکیفیت عالی را ارائه دهید. به عنوان مانند از وب سایت های خارجی و منابع خارجی در شبکه های مجازی سرمشق برداری کنید و نمونه های زیبا و به روزی را در کارهای خود داشته باشید. می توانید الگوهای مدرن و روز دنیا را با سبک‌های ایرانی ترکیب کنید و مخاطبان و مشتری های خود را افزایش دهید و سهم درآمدی بیشتری را از بازار کسب کنید.

 

منبع: بیتوته