ماهی کوی و خصوصیات آن

 %name ماهی کوی و خصوصیات آن

با ماهی کوی آشنا شوید

ویژگی های ماهی کوی

ماهی کوی تنوعی پر رنگ از کپور معمولی می باشد. در واقع، کوی به سادگی ژاپنی کپور می باشد. آنچه غربی ها از آن به عنوان كوی یاد می كنند، انواع كپور به نام نیشیکیگوی می باشد كه در ژاپنی به “كپور براق” تبدیل می شود.

ماهی های کوی تاریخی خیلی طولانی و رنگارنگ (به معنای واقعی کلمه) دارند. انواع پر جنب و جوش که امروزه در بسیاری از استخرها دیده می شود از کپور سیاه و سفید متداول منتقل شده اند. اکنون، نه تنها از نظر فرهنگی نمادین هستند، بلکه برای میلیون ها نفر در سراسر جهان یک تفریحی می باشد. بیایید قدمی به عقب برداریم و دریابیم که این ماهیان زینتی چقدر قابل توجه شده اند.

ماهی های “کوی” در واقع یک نوع کپور هستند.

کپور سیاه یا ماگوی، در اصل هنگام حمله چینی ها به ژاپن در حدود 200 سال قبل از میلاد، از چین به ژاپن آورده شد.

ژاپنی ها برای اولین بار در زمان کوی ماهیانی را تولید می کنند که پرش های طبیعی داشته و در عملکرد سبب ورود رنگ به گونه ها شده می باشد.

کشاورزان برنج در ژاپن قبلاً ماهی کوی را به عنوان منبع غذایی نگهداری می کردند و این ماهی را می توانستند در شالیزارهای کشور پیدا کنند. وقتی کشاورزان آغاز به مشاهده پرش هایی کردند که به دلیل پرورش متقابل اتفاق می افتد، آغاز به تولید نژادی کوی برای مقیاس های رنگارنگ جذاب کپور کردند. اندیشه می شود که این از اوایل سال 1800 ابتدا شده و به اولین گونه ها، مشابه نارومی آساگی منجر شود.

تاریخچه ماهی کوی از آن دوران تاکنون خیلی گوناگون بوده می باشد. صاحبان کوی بیش از دوازده نوع اصلی کوی پرورش داده اند. از کینگینرین پر زرق و برق گرفته تا رقم کلاسیک سفید و قرمز Kōhaku ، کوی گونه ای جوراجور و زرق و برق دار از ماهی می باشد.

%name ماهی کوی و خصوصیات آن

ماهی کوی یک نوع کپور می باشد

ماهی کوی در آب های سرد و شیرین رشد می کند. کوی ها که اغلب با ماهی قرمز اشتباه گرفته می شوند، کمی بزرگتر هستند و می توان آنها را با “سبیل” یا هالترهای مشخص آنها که از لبه های آنها بیرون زده می باشد، تشخیص داد. همچنین، koi به طور معمول دارای شکل بدنی مشابه می باشد در حالی که ماهی قرمز از نظر شکل و اندازه بدن و دم خیلی بیشتر می باشد.

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته زبان انگلیسی

ویژگی های یک ماهی کوی سالم

حالت کلی بدن: بدن ماهی کوی سالم کشیده و دوکی شکل می باشد. البته ماهی مناسب برای افزایش ماهیانی هستند که دارای ساقه ی دمی کلفت تری هستند. در یک ماهی کوی سالم باید بدون شکل غیر معمول بوده، شکم ماهی نباید بیش از اندازه تورم داشته یا لاغر باشد و رنگ باید بهترین باشد. توجه داشته باشید که وجود هرگونه مشکل در باله ها نشان دهنده عدم خلوص نژاد می باشد.

سر: چشمان ماهی باید کاملا روشن باشد و هیچ گونه لکه یا عوامل خارجی روی آن دیده نشود. چشم ها باید بدون برجستگی بیش از اندازه و یا حتی تورم باشند. دهان ماهی باید بدون شکل نا متعارف باشد و باید بدون وجود توده، جوش و یا هر گونه قارچ باشد.

بر روی آبشش ها نباید قارچ یا هر گونه عامل دیگری دیده شود (توجه کنید که خال های سفید مروارید شکلی که بر روی آبشش و باله سینه ای ماهی نر در فصل تخم ریزی دیده می شود با این موارد اشتباه نگیرید). سریع و یا کند بودن نفس ماهی ها نیز از نشانه های عدم سلامت آن ها می باشد.

تحرک ها: ماهی های سالم می توانند به خوبی شنا کنند و به غذا خوردن متمایل‌شدن دارند.

%name ماهی کوی و خصوصیات آن

دمای مناسب برای ماهی کوی 1 تا 30 درجه سانتیگراد می باشد

آکواریوم ماهی کوی

اگر قصد دارید ماهی کوی را در منزل نگه دارید بهتر می باشد ابتدا آکواریومی که در آن تقریبا 200 لیتر آب جای می گیرد تهیه نمایید و داخل آن را با شن و سنگ تزیین کنید. از آنجایی که این ماهی توان صدمه رساندن به ریشه گیاه را دارد لذا پیشنهاد می کنیم ریشه گیاهان داخل آکواریوم را توسط سنگ و یا هر چیز دیگری که مد نظر دارید پوشیده نموده و از معرض ماهی کوی خارج نمایید.

این ماهی در دما های مختلف قادر به زندگی می باشد مثلا از 1 درجه تا 30 درجه سانتیگراد دمای مناسبی برای آن می باشد. اگر کوی در شرایط طبیعی اکوسیستم زندگی کند حدود 200 سال سن می کند ولی از آنجایی که دیگر زندگی ها شهری شده و بعضی جلوه ها به درون آپارتمان ها کشیده شده، کوی با زندگی در آکواریوم تنها 25 تا 35 سال سن می کند. لازم به ذکر می باشد طول این ماهی به هشتاد سانت نیز می رسد.

معین‌کردن بالغ بودن و جنسیت ماهی کوی

دوران بلوغ در ماهی نر و ماده گوناگون می باشد در ماهی نر این دوران در حدود 2-3 سالگی در آب و هوای معتدل می باشد این در حالی می باشد ماهی ماده دست‌کم با دوری 6 ماه الی یک سال با ماهی نر بالغ می شود.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با رشته علوم تغذیه از کنکور تا بازار کار

حال اگر ماهیان شما بالغ هستند شما به آسودگی می توانید از روی شکل بدنی آن ها جنسیت آن ها را معین‌کردن کنید برای این کار ماهی ها را از آب خارج کنید ودر ظرفی مناسب قرار دهید از بالا به آن ها نگاه کنید بدن ماهی ماده از بالا گردتر و عمیق تر دیده می شود در حالی که بدن ماهی نر کشیده تر می باشد.

البته ماهی کوی دارای برخی صفات جنسی دیگر هم می باشد که تنها می توان آنها را در فصل تخم ریزی مشاهده کرد به طور مانند ظهور دانه های سفید رنگ و جوش مشابه بر روی سر و آبشش ماهی و یا بیرون زدگی مجرای تخم ریزی ماهی ماده در فصل امادگی برای تخم ریزی.

%name ماهی کوی و خصوصیات آن

ماهی کوی را با شیشه پستانک غذا می دهند

مناسب ترین نور برای ماهی کوی

یکی از عوامل خیلی مهم در تغییرناپذیر ماندن رنگ کوی‌ها در اکواریوم، نور دهی مناسب برای آن‌ها می باشد. چرا که در صورت عدم نوردهی مناسب، پس از مدتی رنگ ماهی‌های کوی شفافیت خود را از دست خواهند داد و کم رنگ خواهد شد. بهترین حالت برای نوردهی آکواریوم مربوط به کوی‌ها، ترکیبی از دو رنگ نور سفید و قرمز می باشد. این حالت پایان نیاز نوری این نوع ماهی و حتی گیاهان آبزی داخل آکواریوم را نیز براورده خواهد کرد.

استفاده از گیاهان در آکواریوم ماهی کوی

شما می توانید فضای زندگی این نوع ماهی را با کاشتن گیاهان اکواریومی به فضای برکه های کوی نزدیک کنید. البته با توجه به اینکه ماهی های کوی، بیشتر گیاهان اکواریومی را با اشتها می خورند باید در انتخاب گیاه تمرکزفکر کرد. برای این غرض بهترین و در معرض ترین گیاه می تواند گیاه کریپتون باشد، چرا که کوی ها هم علاقه ای به خوردن این گیاه ندارند.

%name ماهی کوی و خصوصیات آن

تغذیه ی مناسب ماهی های کوی

تغذیه ماهی های کوی

لارو ها بعد از 6 روز خارج شده و از غذاهای زنده تغذیه می کنند (لازم می باشد از غذاهای زنده تغذیه کنند). بعد از این که به سن 8 ماهگی رسیدند رنگ هایی در سطح بدن آن ها پیدا می شود. از انواع غذاهای خشک می توان برای تغذیه ماهی کوی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:  همه چیز در مورد سنگ آهن و خواص بینظیر آن

بهترین بخت در مورد پرورش ماهی کوی، تغذیه آنها می باشد! دیدن اینکه آنها به سطح آب می آیند و حتی از کف دست غذا می خورند بهترین تجربه اتصال بین پرورش ماهی کوی و صاحبان آنها می باشد.

گفته می شود که koi حدود سه لحظه حافظه دارند، با این حال آنها می توانند یاد بگیرند که فیدرهای خود را تشخیص دهند. در مورد حافظه انتخابی گفت‌وگو کنید! ما ده نکته عالی را جمع آوری کرده ایم تا به شما کمک کنیم چهره مورد علاقه koi خود شوید، حتی اگر آنها نام شما را فراموش کنند.

به ماهی کوی چهار بار در روز به مدت 5 لحظه غذا بدهید.

ماهی کوی تقریباً هر چیزی را می خورد، از اشکالات کوچک و حشرات، گیاهان و جلبک های پایین استخر ماهی، تا غذاهای ماهی کوی خریداری شده در فروشگاه.

کوی حتی بعضی از غذاها و خوراکی های انسان ها را می خورد. آنها دلداده غلات، کاهو، میگو، برنج، نخود فرنگی، هندوانه هستند… تقریبا هر چیزی که دوست داشته باشیم، ماهی های کوی آن را غذا در نظر می گیرند.

از غذا دادن به ماهی کوی خود قبل از طوفان خودداری کنید. ماهی ها هنگام هضم غذا به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. وقتی باران می بارد، سطح اکسیژن هوا پایین می آید، بنابراین می توانید ببینید که چرا دوران تغذیه ماهی کوی بد می باشد.

koi در حال رشد شما تنها پس از مدت کوتاهی شما را به عنوان منبع تغذیه خود به یاد می آورد. به طور مداوم به آنها غذا بدهید و با نزدیک شدن به استخر و استخر به شما خوش آمدگویی می کنند.

ماهی کوچکتر کوی شما نیاز به خوردن غذای پوسته پوسته یا غذای کوچک کوی دارد. ماهی های بزرگتر کوی غذای سنگریزه را ترجیح می دهند

ماهی کوی شما غذاهای غنی از کربوهیدرات را در اوایل بهار و اواخر پاییز ترجیح می دهد در حالی که پروتئین در اوایل تابستان هنگامی که جفت گیری در هوا می باشد بهتر می باشد.

دوران تغذیه ماهی کوی سرگرم کننده می باشد. از اوقات خاص خود با کوی محبوب خود لذت ببرید!

ماهی های کوی می توانند پایان زمستان را بدون غذا بمانند زیرا متابولیسم آنها برای شناکردن کند می شود.

در صورت ویران‌شدن پمپ، تغذیه ماهی کوی توصیه نمی شود زیرا کوی شما برای هضم غذای خود به اکسیژن نیاز دارد.

به این ماهی با شیشه پستانک و یا قاشق هم غذا می دهند.

 

منبع: بیتوته