[ad_1]
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر
هدف از برگزاری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر بالا بردن آگاهی همگانی درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و تشویق مادران به شیردهی برای تندرستی سطح سلامت کودکان در سراسر جهان میباشد.
هفته جهانی شیردهی برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ ابتدا شد و تاکنون در ۱۲۰ کشور توسط یونیسف و شریکهایش حاوی پیوند جهانی برای اقدام شیردهی، سازمان بهداشت جهانی و دیگر سازمانها انجام میشود. هدف اصلی این رویداد ترویج فرهنگ شیردهی و شیردهی منحصر به شخص برای لااقل شش ماه اول از زندگی نوزاد میباشد. در ایران این مراسم مساوی با دهم تا شانزدهم مرداد هر سال میباشد.
پیوند جهانی اقدام برای شیردهی (به اختصار WABA) شبکهای ارتباطی بین افرادی میباشد که به صورت جهانی برای گسترش شیردهی و فرهنگ شیردادن اقدام میکنند. این گروه با مشکلات از چندین دیدگاه برخورد میکنند حاوی شیردهی، سلامت مادران و مشاورین شیردهی میباشد. در میان پایان مراکز و مؤسساتی که برای پیدایش WABA ايفاي نقش داشتند، دریک و پاتریس جلیف دو متخصص امور اطفال و تغذیه نوزادان در هویدا کردن و انجام دادن چندین ابتکارهای اولیه ايفاي نقش بزرگی داشتند.
تاریخچه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر
تاریخچه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر :
در سال ۱۹۹۰ سیاستگزاران یونیسف و سازمان بهداشت جهانی، با همکاری دو کشور امریکا و سوئد، از ۷ تا ۱۰ مرداد جلسهایی را در محلی به نام سپدال دگلی اینوچنتی ایتالیا برگزار کردند تا برای تغذیه نوزاد با شیر مادر اصول و استانداردهای جهانی تنظیم کنند. عملکرد این گردهمایی صدور آگهیایی بود که به نام مکان برگزاری این گردهمایی، به «آگهی اینوچنتی» مشهور میباشد و هر سال در سالگرد قبول این آگهی با انتخاب یک شعار برای بالا بردن آگاهی همگان درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و ترویج آن در سراسر جهان سعی میشود.
برای نمونه شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۶ «پشتیبانی از مادران برای شیردهی در هر روزگار و مکان» ، شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۷ «پشتیبانی همه جانبه از مادران برای تداوم تغذیه با شیر مادر» و شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۸ «تغذیه با شیر مادر: بنیاد زندگی» بود.
۱۰ مرداد ابتدا هفته جهانی شیردهی
شیر مادر بهترین منبع تغذیه، مقویترین نوع شیر و تامینکنندهی امنیت غذایی نوزاد پس از تولد میباشد. شیردهی مادر تغذیه مناسب و مورد نیاز نوزاد را از ساعات اولیه پس از تولد تامین میکند و لازم میباشد که تا 2 سالگی تغذیه با شیر مادر برای نوزاد ادامه پیدا کند. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که پایان نوزادان پس از تولد لازم میباشد از شیر مادر تغذیه کنند. شیر مادر تا 6 ماهگی مواد و انرژی مورد نیاز نوزاد را تامین میکند. پس از آن نوزاد نیاز به انرژی بیشتری دارد که در آن روزگار شیردهی از ماه 6 به بعد در کنار مکملها و مواد غذایی دیگر ادامه پیدا میکند.
پس از پایان دوران شیردهی، لازم میباشد کودک از شیر گرفته شود. دگرگونی کامل غذای نوزاد از شیر مادر به غذای معمول خانواده، قدم مهمی در این فرایند میباشد. در این بازهی زمانی بسیاری از نوزادان گرفتار سوءتغذیه میشوند به همین دلیل حیاتی میباشد که نوزاد غذای مناسب و مطمئنی دریافت کند تا دگرگونی از شیردهی مادر به غذای معمولی به خوبی و بدون مشکل انجام شود.
اهداف هفته جهانی تغذیه با شیرمادر :
1 – آگاه کردن مردم در مورد ارتباط بین تغذیه با شیرمادر با تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش تنگدستی
2 – تثبیت تغذیه با شیرمادر بعنوان زیربنای زندگی سالم
3 – مشارکت افراد و سازمانها برای تاثیر بیشتر
4 – تقویت جایگاه برای ترفیع تغذیه با شیر مادر بعنوان بخشی از تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش تنگدستی
منبع: بیتوته
[ad_2]