رسپی ترشی ونوشک
طرز تهیه ترشی بنه با طعمی خاص و ظاهری گوناگون
ترشی ونوشک یکی از ترشی های محلی و خوشمزه کرمانشاه و ایلام و کوهپایه های زاگرس می باشد.
ونوشک یا پسته وحشی کال ( به انگلیسی : Pistacia atlantica ) ، میوه درخت بنه می باشد که به نام پسته کوهی هم شناخته می شود. ونوشک پوسته نازک سبزرنگی دارد که کمی سفت می باشد و بعد از سوا کردن پوسته می توان مغز آن را استفاده کرد.
درخت بنه در کوهپایه های زاگرس می روید. ونوشک در فصل زسمتان به وفور یافت می شود و در استان ایلام و کرمانشاه توسط زاگرس نشینان استفاده می شود.
از قدیم ونوشک را برای رفع بیماری های معده استفاده می کرده اند. مزه منحصر به شخص و غنی ونوشک سبب شده می باشد که جوانان هم از آن استفاده کنند.
ونوشک عطر و طعم خیلی خوشایندی دارد و برای ترشی انداختن نیازی نیست مواد طعم دهنده به آن افزایش کنید ولی در صورت میلکردن میتوانید از سایر مواد طعم دهنده مثل موسیر یا فلفل برای این ترشی استفاده کنید.
برای ترشی ونوشک از پسته وحشی که هنوز نرسیده می باشد و پوستش سبز رنگ می باشد و پوسته چوبی اش تشکیل نشده می باشد ، استفاده می کنند می کند.
طرز تهیه ترشی ونوشک یا ترشی بنه
ترشی ونوشک
مواد لازم ترشی ونوشک
ونوشک | 1 کیلو |
نمک | 1 – 2 قاشق غذاخوری |
سرکه | 1 کیلو |
موسیر | مقداری |
فلفل سبز | درصورت میلکردن |
ترشی ونوشک کرمانشاه
طرز تهیه ترشی ونوشک
ونوشک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب افزایش اش برود.
در صورت میلکردن ونوشک را دانه کنید یا با همان شاخه های سبز داخل شیشه بریزید و بین لایه ها موسیر و فلفل سبز قرار دهید.
رویش نمک بپاشید و سپس به اندازه ای سرکه افزایش کنید که روی ونوشک ها را بگیرد.
در شیشه را ببندید و در محلی سرد نگهداری کنید.
بعد از چند روز اگر سرکه پایین افتاده بود دوباره روی شیشه را سرکه بریزید و بگذارید تا جا بیوفتد.
ترشی ونوشک بعد از 20 روز کاملا جا می افتد .
اگر معده حساسی دارید و نمی توانید سرکه را تحمل کنید می توانید شوری ونوشک را با همین دستور درست کنید ، تنها کافیست آب را بجوشانید و سرد که شد آب نمک متمایل به شور درست کنید و به ازای هر 5 لیوان آب نمک ، 1 استکان سرکه به شیشه افزایش کنید.